Nightwalk

Heb in de nacht van 17/18 mei meegedaan aan de ‘Nacht van de vluchteling’. Een sponsorloop voor Stichting Vluchteling, met het accent op ondervoede kinderen in vluchtelingenkampen. ( http://www.youtube.com/watch?v=ZwFWNOSV4uE ). De start was middernacht om 5 minuten over 12. De volgende ochtend om 10 minuten over 9 bereikte ik het eindpunt.

Ben een mooie ervaring, een hand van Aboutaleb (Gaat u nu echt al die duizend lopers een hand geven? Ach, met de marathon zijn er meer dan tienduizend… Respect voor die man), een medaille, uitgereikt door Tineke Ceelen (directeur van Stichting Vluchteling) zelf en het belangrijkste € 338 aan sponsorgeld voor de Stichting Vluchteling, rijker.

Heb ook wat van de ‘plumpynut’ mogen proeven. Dat is een soort pinda pasta met een hoog vitamine- en energiegehalte. Dit goedje brengt een kind snel op gewicht. Juist dat kan het verschil maken tussen leven en dood. 30 cent per zakje! ( http://www.youtube.com/watch?v=uXGTDyfXk00 ) Het smaakte inderdaad naar pindakaas. Een leuk idee dat ik dus ruim 1000 van die zakjes bij elkaar heb gelopen.

Bij de start kregen we allemaal een lampje en een veiligheidsvest. Dit leverde bij de start een mooi gezicht op de Erasmusbrug op. Een lange rij langzaam voortbewegende lichtjes.

Ook waren er enkele honden die meeliepen. Een hond kreeg van zijn baas ook een lichtje aan zijn halsband. Dat leverde bij donker in de parken die we passeerden en waar zijn baas hem los liet aparte beelden op. Dan zag je in de verte door de wildernis alleen een rood lichtje dwalen, terwijl de hond niet te zien was. Deze hond kreeg bij de finish uiteraard ook een medaille. Zeer verdiend. Hij had van iedereen verreweg de meeste kilometers gelopen. Ik weet overigens niet hoeveel sponsorgeld hij bij elkaar gebracht heeft.

Een andere deelnemer zag ik lopen met  twee malthezers. Een hondje in de rugzak en een ander hondje aan de lijn lopend. (Laat je ze steeds om de beurt lopen? Nee hoor, voor het grootste gedeelte hobbelen ze allebei lekker in de rugzak mee.)

Verbaasde me wel over enkele jeugdige deelnemers, die ook na 39 km nog gewoon een sprintje konden trekken als het voetgangerslicht net op rood gesprongen was. Dat zat er toen voor mij al lang niet meer in.

Advertenties

Tags: , , , , , , ,

Eén reactie to “Nightwalk”

  1. ingrid Says:

    Klasse, Bernard dat je dit hebt gedaan. En je hebt het tempo er in gehouden. 40 km in 9 uur. En je hebt zoals je zelf zegt ruim 1000 zakjes plumpynut bij elkaar gelopen.
    Respect.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: